Festivalen Sommerleir

av Stjernefolket Kulturlaug

Sommerleir

 — 

 

Velkommen til tidenes 5. leir, for 4. år på rad arrangert ved Numedal Middelaldersenter, Middelalderskogen. Og ikke bare velkommen – velkommen til å bidra med det du vil og kan – vi lager festival i fellesskap, med lek, dans og kulturarv.

Festivalen Sommerleir

Dette er en 'delival' hvor noe av programmet er satt, mens resten er åpent for innspill fra alle oss som deltar. Del med dine varme klemmer og gode selskap, eller med et dukketheater, en sang ved bålplassen, et kved, eller kanskje med en ablegøye eller noen sirkus triks? Spiller du et instrument, ta det med! 

Folkedans - med Tyra Eriksen & Malin Skårberg
Smiing - med Bård Birkenes (Numedal Middelaldersenter) 
Tur i Trillemarka - med  lokale helter 
Foredrag - Numedal gjennom tidene - med Bastian Tuv Kverneland
Urtekunnskap - Med Nicoline Artemis & Selma Aargaard 
Kakaoseremoni - med My Maria Sofia
Plantefarging - (Mangler instruktør)
Skyting med pil og bue - Bastian Tuv Kverneland (Numedal Middelaldersenter) 
Skattejakt - med Skogspiraten
Poi - lær deg å lage egne + hvordan du bruker de - med Bea Rubiña
Teaterlek for store og med små - Trym Syversen
Varulv - med Martin Osvold
Barnas sceneshow - med hjelpere 
Konsertkveld i Amfiet - med husbandet ROT-Kollektivet + +  
Funky Fredag, Markedsplassen - med Motvind Kulturlag 
Konsert med Munin - Jessica Ullevålseter & Ludvik Flatebø
Små akustiske konserter ved bålplassen og åpen scene 
Dekor av Trylleting
Kaffe / kakao bar - Myrvann Kakao og med kaffe fra Nyta
Alkohol - Tillat med medbrakt. NB! Dette er et familievennlig arrangement

Vi samarbeider med ROT-Kollektivet, Motvind Kulturlag og med lokale musikere fra området. Under Funky Fredag får vi høre plater spilles på området, ellers er programmet så langt satt til å være akustisk. Dette står til parkens verdier, om å fremme godt håndarbeid. 

Festivalen Sommerleir

For hvem?
Samlingen er for barn i alle aldre, fra 0-110 år! Sommerleir for leke voksne og ville barn! Barn under 3 år og besteforreldre deltar gratis. Husk å registrere alle deltakere, vi sjekker også legg på alle voksne. 

Festivalen Sommerleir

Men hvor?
Lokasjon er ved Numedal Middelaldersenter i Rollag Kommune, Buskerud. Dette er 2 timer fra Oslo med bil. Foreningen vil også sette opp egne busser som går fra Oslo området og evt fra Kongsberg.

Festivalen Sommerleir

Mat og måltider 
Kaffeslabbedasken - Vår lille kaffe og kakao krok vil i år holde åpent fra første tass er på området, til tidlig ettermiddag. Det vil der bli salg av frukt og annet enkelt snacks, vi selger også pølsepakker fra en lokal pølseprodusent - Uvdalsbonden. 

Fellesmåltider - Det vil bli servert 2 fellesmåltider gjennom dagen som er lunch og middag. Disse vil koste mellom 100-150, prisen for disse er ikke satt for i år og er beroende på team og meny! Størstepart av maten er økologisk og vi tilrettelegger for både kjøttetere og veganere. Det vil finnes surdeigsbrød, men ingen annen masete stivelse tilgjengelig. Det vil i tillegg til at man kan kjøpe seg disse måltidene, være mulig å bidra på kjøkkenet i bytte mot mat. 1 times effektivt arbeid - 1 måltid. Dette er en høyst anbefalt måte å bidra inn i fellesskapet på, ikke bare nyttig for fellesskapet men også veldig sosialt og ikke minst gøy. 

Salg av håndlagede varer
Det vil være mulig å selge egenproduserte varer i vår lille butikk, som i år vil være i storstua inne i Landestua som ligger på 'Markedsplassen' (Området mellom smia, Landestua og Kaffeslabbadasken). Ønsker du å selge dine varer, må du selv stille med beskrivelse på varene dine godt markert, evt duk til bordplassen din, kledshengere/stativ om du selger tekstiler og egne godt markerte lapper med pris og betalingsinformasjon. Foreningen tar ei noe av salget, samtidig er salgsplassen din på eget annsvar. Vi stiller med bordplass lags veggen + noen frivillige. Ønsker selgere å holde åpent utenom frivillige vaktskift, må man organisere seg imellom selgere hvem som passer på. 

Fasiliteter på området
Det er 5 toaletter ink. 1 handikap toalett, 2 dusjer og en frisk elv som renner like ved. Det er ikke mulig å bruke kjøleskap eller kjøkkenet til eget bruk pga. matprepp til fellesmåltider, men det finnes to bålplasser hvor det er mulig å grille det man måtte trenge ekstra. Les mer om Numedal Middelaldersenter her!

Festivalen Sommerleir

Overnatting
Det finnes et bredt utvalg av campingplasser ved Middelalderskogen, inkludert en egen gate for de som sover i kjøretøyet sitt. Ellers finner man to store åpne områder for små og store telt samt lavvoer (ikke beskyttet for solen og det kan forekomme noe støy fra fylkesveien), masse skog med plass til mindre telt og hengekøyer + hengekøyeplasser ved vannet (Nb. her går det en offentlig tursti forbi, hvor det passerer noen ca hver 4. dag. Allikevel ikke annbefalt å sitte for mye naken på stubbe å spille fløyte, for da blir det så mye knising i nabolaget i all uforglemmelig ettertid), i tillegg til en uryddet skog som det også er mulig å rydde mere telplass i for de spesielt interesserte. 

Det er ikke lov til å rydde skog eller å fjerne noe, uten å først forhøre seg med noen av Røllingene. Noe skog kan ryddes, annen ei. Vil man bygge varig og fast struktur i skogen, som for eksempel en gapahuk, så kan dette la seg gjøre etter avtale.  

Festivalen Sommerleir

Frivillig ved årets Sommerleir?
Nå kan du melde deg opp som frivillig her! 

Er du klar for en opplevelse som vil varme hjertet ditt og gi deg minner for livet? Sommerleir ved Middelalderskogen trenger DEG til å bli en del av vårt fantastiske team av frivillige! Disse inkluderer sanitet, rigg, søppelhåndtering, rydding, frivillige til butikk og cafe. Uanhengig av dette, vil alle kunne delta som frivillige også på kjøkkenet. 1 times arbeid mot 1 matbong.

Følg oss på instagram: @stjernefolkets_sommerleir

Velkommen til Middelalderskogen, i juli. 

Powered by Cornerstone