Velkommen til Numedal Middelaldersenter! 

Numedal Middelaldersenter er et unikt kultur- og aktivitetssenter som tar deg med tilbake til Middelalderen midt i den vakre naturen i Rollag kommune. Her kan du utforske autentiske håndverkstradisjoner, oppleve historiske rekonstruksjoner og delta på spennende arrangementer som Sommerleir. Området er stadig under utvikling, arbeidet med å reise en Gildehall på området i klassisk byggeteknikk vil starte sommeren 2024. 


🛠️ Fasiliteter på området: 

Kjøkken og grilling: Sommerleir har eget festivalkjøkken, drevet på dugnad hvor vi lager vi lunch og middag sammen. Ønsker du å bidra på kjøkkenet? Vi trenger 4 frivillige til å lage hvert måltid. Maten som serveres er atort sett økologisk, både for de som spiser kjøtt, de som ikke gjør det, allergikere og for øvrigheten. For utenom dette, finnes det to tilrettelagte bålplasser for grilling. 

Sanitærforhold: Området har 3 moderne toaletter, 2 rustikke toaletter, en elv å bade i, 1 dusj for de som måtte trenge det samt tilrettelagte fasiliteter for rullestolbrukere.

Bading: Det er mulig å bade i elven, like ved skogen. I Veggli ligger også 'badedammen', som er en vakker tilrettelagt, offentlig badeplass langs elven. Vil du bade på en litt mere eksklusiv og avsideliggende plass, snakk med en av de lokalkjente! 


⛺ Camp & overnatting: 

For den aller beste festivalopplevelsen, anbefaler vi overnatting ved Middelalderskogen. Det er alltid stille i skogen fra 23 hver kveld, for utenom like ved bålplassen. Ønsker man å campe i mere rolige områder, er det mulig å trekke seg litt unna disse. Det er også plasser det er mulig å sette opp telt / hengekøyer som ikke er direkte inne på området. Se deg rundt men vær obs, det går en offentlig tursti langs elven hvor det passerer folk hver 4. dag - helst ingen sitting naken på stubber mens man spiller fløyte. Blir så mye knising og fnising i lokalmiljøet i ettertid. 

Telt og hengekøyer: Utforsk vår fortrolige skog og finn det perfekte stedet for å slå opp teltet eller hengekøyen din. Det finnes en variasjon av campinguligheter, fra gressplen med solsteik direkte på, til litt mere humpete landskap inne i skogen hvor du får godt med skygge. Noe av skogen er ryddet og romslig, andre områder med et mere naturlig preg. Vi har begrensede plasser for ekstra store telt, ta kontakt på forhånd om du ønsker å ta med deg noe veldig ekstra stort. 

Bobiler og campingvogner: Ta med deg hjemmet ditt på hjul og parker på vår caravan campgate for en komfortabel opplevelse under Sommerleir. NB! Det er ikke mulig å koble seg til vann eller elektrisitet på området. 

Innendørs overnatting: Trenger du litt ekstra komfort? Bo på Numedal Folkehøyskole, kun en kort spasertur på 5-15 fra festivalområdet helt beroende på alder og gangfart. Her kan du velge mellom enkeltrom eller dele rom med andre deltakere. Overnattinger vil det være mulig å booke her på siden i løpet av april, 175,- natten pr. seng. Påmelding, betaling og nøkler på stedet. 


🚗 Hvordan komme seg dit og parkering: 

Numedal Middelaldersenter ligger i Rollag kommune, ca. 2 timers kjøretur fra Oslo. Det er gode parkeringsmuligheter for besøkende, og for de som foretrekker kollektivtransport, går det buss fra Kongsberg som er synkronisert med tog fra Oslo.

Vi kommer ikke ha egne busser i år. Det lokale busselskapet Brakar kjører fra Kongsberg til Middelalderskogen. Ta rute 420 fra Kongsberg Knutepunkt, gå av på Numedal Folkehøyskole, eller be om å bli sluppet av i neste sving ved 'Wårviken Gård'. Bussen opp koster rundt 50,- og har komfortable seter og god bagasjeplass under bussen.

Gangavstand fra Numedal Folkehøyskole: 5-15 min
Gangavstand fra Wårviken Gård: 4-5 min

Avganger fra Kongsberg - 420 bussen
Onsdag - 09.35, 11.35 & 15.35
Torsdag - 09.35, 11.35 & 15.35
Fredag - 09.35, 11.35 & 15.35 
Lørdag - 09.35 & 15.35

Avganger fra Numedal - 420 bussen
Søndag - 12.05 & 17.05
Mandag - 06.00, 11.05 & 17.05


🔥 Pakk for en god og varm skogstur!

Viktig ang. pakking! 
Det er mere mygg i år enn tidligere. Ta med dekkende klær til alle småttisser, myggspray, lindrende salver og husk netting til alle hengekøyer. 

Huskeliste: 
- Alt for opplevelsen 'mygg'
- Varme og heldekkende klær
- Regnklær / sko / ull til natta
- Gode sko eller sandaler, men husk sokker
- Liggeunderlag eller madrass, pute, tepper og slikt! 
- En god hatt eller caps mot regn og sol!
- Kurv / sekk til å flytte rundt på ting med..
- Alltid lurt med noe å sitte på! Skinn, teppe osv. 
- Drikkeflaske / kopp 
- Noe medbragt mat og drikke er både lov og lurt å ha. 
- Instrumenter eller verktøy
- Huske å merke alt du eier med navnet ditt.

Tilbake til forsiden 
Tilbake til Sommerleir

Powered by Cornerstone